Friday, March 12, 2010

An Education

An Education e mai mult decat un film despre evolutia unei adolescente din Londra anilor '60.
E un deliciu vizual. O parada de locuri fermecatoare si o defilare nesfarsita de haine frumoase, purtate cu atitudinea potrivita.
Carey Mulligan si Peter Sarsgaard par sa apartina in totalitate acelei epoci.
M-am indragostit de gesturile romantice coplesitoare, de aerul candid al lui Jenny si mai ales de rochiile ei superbe :).
Filmul acesta e ca un desert pufos, invelit in multe straturi pastelate si dulci...dar la fel ca in viata, se intampla sa iti mai ciobesti cate un dinte intr-o coaja ratacita de aluna. Daca reusesti sa treci peste asta razand, pedaland pe bicicleta si pornind spre noi aventuri, vei fi cu siguranta fericita. Sa-mi spuneti daca v-a placut.





6 comments:

  1. Mi-a placut la nebunie, pentru inteligenta muscatoare si nesabuita a lui Jenny :) Imi plac, in general, eroinele puternice. Ultima care m-a incantat absolut a fost Lisbeth Salander din trilogia Millennium a lui Stieg Larson: e atat de bizara, inteligenta, nebunesc de curajoasa, putere pura :)

    ReplyDelete
  2. M-ai facut tare curioasa. De unde as putea sa iau filmul? Tu ce mai faci?

    ReplyDelete
  3. Misaki, si mie imi plac eroinele puternice. Si imi plac si mai tare femeile puternice pe care le intalnesc din cand in cand in calea mea.
    Inca nu am citit MIllennium, dar e pe lista. Cred ca ii va veni randul la vara.:)

    Tatiana, neaparat sa vezi filmul acesta. Te va incanta atat povestea, cat si decorurile si costumele.
    Eu l-am luat de pe un site de torrents(czone).Poti sa incerci si pe ODC.
    Daca nu-l gasesti, da-mi de stire ca sa ma interesez daca exista o cale de a ti-l trimite eu.
    Fac bine, multumesc. Deocamdata nimic palpitant. Facultate, ceva sport, si cate un film cand am timp. Astept vacanta de Paste sa recuperez la capitolul "Timp pentru sufletul meu":)
    Te pup!

    ReplyDelete
  4. Din pacate nu l-am gasit nicaieri. Am tot intrebat in stanga si dreapta nimeni nicio sansa. Chiar vreau sa ac rost de el. Pup

    ReplyDelete
  5. Heyyyy, da mi un pont!!!

    ReplyDelete