Friday, April 30, 2010

Calatorii virtuale

Nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar in ultimul timp am asa un chef de umblat hai hui prin lume...Dar cum urmatoarea plecare de-adevaratelea va fi abia in iulie, ma multumesc cu povesti si imagini frumoase din locuri in care sper sa ajung si eu in viata aceasta.
Am vazut la chioscuri colectia de ghiduri de calatorie National Geographic si mi-a facut cu ochiul, dar am ezitat sa cumpar cartile deoarece eu sunt un calator destul de atipic, care are obiceiul sa se abata de la traseele turistice recomandate prin astfel de ghiduri. Ieri insa m-am apucat sa-mi numar monezile din pusculita (chiar am o cutie rosie si frumoasa pe post de pusculita;) si m-am hotarat sa imi iau cartea despre Peru ca sa vad daca imi place. Mi-a placut, asa ca am scos si banii de hartie din portofel si am ajuns acasa cu "Hawaii" , "Republica Dominicana" si "Mexic". Maine fac un drum pana la Libraria "Adevarul" pentru "Argentina" si "Cuba", iar de saptamana viitoare o sa le vreau probabil pe toate. Vi le recomand cu drag si astept sa-mi aratati poze din locurile pe care le-ati descoperit singuri.

Wednesday, April 28, 2010

Brasovul printre picaturi

De vineri pana duminica am participat la un seminar in Poiana Brasov. Bineinteles ca am profitat de ocazie pentru a vizita Brasovul, orasul care m-a impresionat atat de tare cand eram in generala si mergeam in excursie cu scoala, incat eram convinsa ca atunci cand voi fi mare ma voi face "brasoveanca":)

Nu am avut prea mult timp la dispozitie, asa ca am hoinarit pe langa Piata Sfatului, am vizitat Biserica Neagra si am mancat un desert fabulos la un restaurant dragut numit Casa Kirchner(?) . Ce vedeti in farfurie e o felie de tort de ciocolata, cu inghetata de nuci si alune, cu mango, ananas si chili peppers. Mi-a placut si vi-l recomand cu drag. Au si niste cocktail-uri fara alcool delicioase. Mancarea nu am testat-o, ramane pe data viitoare.
Am fost placut impresionata de drumurile largi (6 benzi!) si de multitudinea de locuri de parcare din centrul orasului. E un oras frumos, curat si civilizat, numai bun de vizitat intr-un weekend.



Tuesday, April 27, 2010

Doamna noastra din Pascagoula la Teatrul Mic

Mi se intampla rar sa nu imi placa un spectacol de teatru. In primul rand pentru ca nu ajung prea des si in al doilea rand pentru ca am grija sa ma documentez inainte. De data aceasta am mers "orbeste", atrasa de textul lui Tennessee Williams si de cei doi mari actori din rolurile principale: Valeria Seciu si Mircea Andreescu.
Si nu mi-a placut. Nu sunt critic de teatru ca sa pot exprima judecati de valoare, dar parerea mea de spectator nestiutor e ca se putea face mai mult cu asemenea actori talentati si pe un text destul de ofertant.
La sfarsitul spectacolului am plecat cu o tristete in suflet pe care nu am mai simtit-o de ceva vreme. Desi se vrea a fi o tragi-comedie, tragicul acapareaza aproape in intregime orice urma firava de comic (asta daca poate fi considerat comic rasul de o batrana amnezica si cateva expresii vulgare traduse prost).

Sunday, April 18, 2010

The lovely bones

Am vazut "The lovely bones" ghemuita in balansoar, cu patura in brate. Toate povestile care au la baza un rau facut unui copil, ma infioara. Ma asteptam sa fie un film trist si apasator, pe care sa-l port in minte multe zile, ca pe o umbra menita sa-mi aminteasca ca orice lucru are partea sa de intuneric.
In schimb, am descoperit o poveste emotionanta despre acceptare si speranta. Sper sa gasesc cartea dupa care a fost adaptat scenariul. Sunt sigura ca imi va placea cel putin la fel de mult ca si filmul.
Vizionare placuta!

Sunday, April 11, 2010

Seri speciale la Drive In Cinema

La Drive In Cinema din Baneasa se desfasoara in urmatoarele zile programul "Seri speciale", ce cuprinde filme mai putin comerciale si intrare gratuita.
Eu am fost vineri la Seara franceza. Am vazut "Augustin", o comedie absurda cu un actor fabulos in rolul principal. Se numeste Jean-Chrétien Sibertin-Blanc...nu stiu daca numele va spune ceva, dar va garantez ca este absolut delicios in rolul unui functionar ce lucreaza 3 h si 38 de minute pe zi si viseaza sa devina actor in roluri mediocre.

Daca v-am starnit interesul pentru filme frantuzesti, pe 13 aprilie e din nou Seara filmului francez, cu "Vers le Sud" si "Roberto Succo".
Maine este Seara Clint Eastwood, iar pe 14 Seara Spune pe Scurt.

Vizionare placuta si un sfat practic...daca va luati nachos, nu alegeti sosul cu branza...e de-a dreptul oribil la gust si are si un aspect cam dubios.

Wednesday, April 7, 2010

Unora le place jazzul...

Si daca locuiesc in Bucuresti, se pot bucura de el live, la Green Hours, pe Calea Victoriei.
Green Hours e un club care pe langa cocktail-uri ofera si cultura. Spectacole de teatru. Muzica live. Jazz si nu numai. Pentru detalii despre spectacole si preturi puteti vizita site-ul lor aici: http://www.greenhours.ro/
Sau mai bine faceti un drum pe inserat pana la numarul 120 de pe Calea Victoriei.
Eu am de gand sa merg in curand sa incerc un pahar de absint pe ritmuri de jazz. Vreau sa-mi fac timp sa ajung si la "Sta sa ploua", o piesa de teatru promitatoare.

Friday, April 2, 2010

Destinatie de Paste


Daca nu as merge acasa sa sarbatoresc Pastele alaturi de familie, probabil ca aceasta ar fi destinatia aleasa anul acesta-Santorini.
Nu stiu de ce, dar mie Pastele imi inspira lumina si culoare. Nu mi-au placut niciodata zilele de Paste cu nori sau ploaie si nici anii in care Pastele cade atat de devreme incat dealurile nu sunt inca complet acoperite de paturi de iarba si copacii nu au timp sa inmugureasca. Se pare ca anul acesta sunt norocoasa, vremea se anunta a fi frumoasa si am vazut deja cateva ramuri inflorite in copaci.
Paste fericit si plin de lumina sufleteasca, indiferent unde va aflati!