Friday, January 29, 2010

Despre moarte si alti demoni

Mi-am petrecut saptamana invatand despre malformatii congenitale si vazand copii care intr-o luna de viata au suferit mai mult decat unii dintre noi in zeci de ani. Am vazut omuleti de-o palma suferinzi de boli fara leac, care isi petrec ultimele ceasuri la Terapie Intensiva, departe de parinti, fara jucarii, fara o voce familiara care le mangaie auzul inainte de a parasi lumea aceasta...
Cu ce au gresit?
Cum indrazneste religia sa vorbeasca despre pacatele parintilor care se rasfrang asupra copiilor?
Cum ii explici unei mame ca fatul ce-l poarta in pantece se va naste fara brate sau fara creier?
Cum poti impovara sufletul mamei cu decizia de a pastra un copil care va fi toata viata invalid sau cu acceptul unui avort asa-zis terapeutic?
Cartile de embriologie explica destul de bine cauzele diferitelor malformatii si felul in care acestea se produc. Nu iti spune insa nici una cum sa nu ti se franga sufletul cand asisti neputincios la atata suferinta...

3 comments:

  1. Nu multi cunosc aceste cauze,si se multumesc doar sa dea vina pe parinti,ca ei au pacatuit sau chestii de gen.Cel putin in zilele noastre exista atatia si atatia factori ce produc nenumarate boli,nu numai la fetusi,ci si noua,celor maturi deja.Deci...Aici care mai sunt vinovatii?

    ReplyDelete
  2. Acum am vazut raspunsul tau la comentariul pe care ti l'am lasat in legatura cu mierea de albine.
    Intr'adevar.Eu folosesc ori de cate ori am o problema.:)
    Si propolisul are proprietati minunate.Pt intarirea sistemului imunitar si pentru multe alte probleme.La mine in casa se folosesc destul de des. :)

    ReplyDelete
  3. Si la mine propolisul e panaceu. :)
    Am ramas cu ideiile astea de cand eram mica si il ajutam pe tata la stupi.
    Cand ma voi intoarce la mine acasa, am de gand sa imi iau 2 stupi ca sa am tot timpul miere, ceara si propolis " de casa" :)

    ReplyDelete