Thursday, January 14, 2010

Ora de lectura
























In holul mare din Institutul de Transplant Hepatic Fundeni e o mini-librarie improvizata, pe ale carei rafturi gasesti alandala carti de medicina, cateva volume de beletristica, 2-3 ghiduri de programare in Java si altele...
De obicei salivez uitandu-ma la Merck, Harrison sau ultima editie a Memomed-ului, dar se intampla sa imi arunc privirea si pe cate o carte de beletristica. Acestea 3 mi-au atras atentia in mod special.
"De-amor, de-amar, de inima albastra" e singurul roman al doamnei Ileana Vulpescu pe care nu l-am citit inca. Ma astept la o poveste sensibila, dar nu siropoasa. Un roman dulce-amar pentru noptile lungi de iarna...



















"Despre ingeri" e o carte in care fenomenalul Andrei Plesu face o incursiune in angeologie, analizand subiectul din punct de vedere teologic si filozofic. O lectura poate putin dificila, dar sunt convinsa ca va merita efortul.

























"Amintiri si povesti mai deocheate" reuneste cateva istorioare povestite cu sarm de catre Neagu Djuvara, unul dintre ultimii aristocrati. Desi cartea este extrem de subtirica, sper sa descopar in ea lumi apuse, reinviate de stilul efervescent al autorului.

Lectura placuta!

No comments:

Post a Comment