Saturday, December 19, 2009

Sarbatori aromate


Craciunul e pentru mine cea mai frumoasa sarbatoare. Bucuria revederii familiei, amintirea clipelor de fericire din copilarie, mirosul de cetina si sarmale ce impanzeste casa...toate acestea ma fac sa iubesc Craciunul. Il rog in fiecare an pe Mosul cel drag cu barba de zapada sa imi aduca ciocolata si multa sanatate, sa ninga cu fulgi mai pufosi decat felia mea de cozonac si sa ma ajute sa gasesc bucurie in lucrurile simple.

Si cum el e darnic si bun, are grija sa primesc din toate cate putin. Ma invata sa rad cu inima deschisa si sa apreciez momentele petrecute in bucataria mamei, cu friptura sfaraind in cuptor si cu aluatul de cozonac lipit din greseala in par.
Are Mosul grija sa imi aduca si cateva portocale, pentru ca stie cat de tare imi plac...la fel de tare ca aroma degajata in aer de coaja portocalie uitata pe soba.

Dupa cum puteti vedea, Mosul are multa treaba, ca in fiecare iarna. Pentru a-l ajuta sa se relaxeze nitel, ii pregatesc o cana de vin fiert cu scortisoara si putina tuica cu piper, pentru domnii reni. I-as pregati si un piure de legume (l-a pus Baba Craciun la regim, saracutul) daca as avea un mixer istet la indemana. In caz ca nu ati aflat, in bucatarie , de Craciun, magia cadoului perfect vine de la Braun!

Daca nu ma credeti, aruncati un ochi pe blogul Chez Mazilique .

Sarbatori aromate va doresc!

8 comments:

  1. multumesc frumos >:D< imi place cum ai scris, atat de linistit :) special in atmosfera de sarbatoare

    ReplyDelete
  2. Craciun fericit sa ai :)!

    ReplyDelete
  3. Umm...Deja imi miroase a cozonac,a palinca fiarta cu piper si a fripturica... ;;)

    ReplyDelete
  4. sarbatori fericite!!

    btw:love Chez Mazilique:x

    ReplyDelete
  5. iti doresc un Craciun de vis si totul sa iasa asa cum iti doresti!

    ReplyDelete
  6. Multumesc frumos, Carola! Sarbatori fericite si pline de lumina iti doresc!

    ReplyDelete