Tuesday, December 15, 2009

Dincolo de magie


Iarna e anotimpul meu favorit. Iubesc gerul care-mi biciuieste obrajii dimineata. Plang de bucurie cand vad primii fulgi rataciti prin aer. Imi consum ultima farama de energie pe partia de schi. Imi lipesc nasul de geamul inghetat in timp ce sorb dintr-o cana uriasa de lapte cu cacao. Daruiesc si primesc mici minuni de sarbatori. Ma uit in fiecare an la "Home alone". Casc gura la vitrinele decorate de Craciun. Privesc luminitele din oras fara ochelari...par mai stralucitoare asa. Citesc basme. Ascult colinde.Fac prajituri si fierb vin pentru prieteni.
Dupa cum puteti intelege, iarna e o perioada magica pentru mine.
Din pacate, realitatea ma trezeste adesea din reverie.Calea Fundeni-Calea 13 septembrie -4 ore si 34 de minute petrecute in masina...mii de claxoane, 2 soferi care aproape s-au luat la bataie, derapaje, multi pietoni inconstienti (in cazul in care nu ati condus o masina pe zapada/polei, e bine sa stiti ca aceasta nu e foarte usor de manevrat...oricat de incet si de prudent ai merge, e posibil sa derapezi. Asa ca faceti-va o favoare si nu pasiti pe trecere pana cand nu vedeti ca masinile s-au oprit).
Dupa cate se pare, iarna a luat din nou prin surprindere autoritatile. Sunt tare curioasa cat de surprinsi ar fi daca ar ninge in iulie...
Dar iarna e magica!

No comments:

Post a Comment