Saturday, June 26, 2010

Pauza de la ciocolata

Ciocolata, care in opinia mea are cel mai divin gust lasat de zei muritorilor, prin continutul mare de oxalati favorizeaza formarea calculilor in sistemul urinar. Desi nu credeam ca va reusi sa ma convinga ceva sau cineva sa renunt la cel mai delicios capriciu, iata ca s-a intamplat. O colica renala a fost tot ce mi-a trebuit ca sa iau o pauza de la mult iubita ciocolata.
Asa ca de acum inainte trec pe prajituri cu vanilie :)

Tot in categoria alimentelor bogate in oxalati intra si legumele verzi, asa ca incercati sa le consumati cu moderatie....si nu in combinatie cu ciocolata :)

4 comments:

  1. Nimeni si nimic pe lumea asta nu cred ca ma poate convinge sa renunt la ciocolata si alte dulciuri pe baza de cacao.
    Inasanatosire grabnica.

    ReplyDelete
  2. Calculii renali sunt o afectiune cam stupida,stiu. Insa,din cauza ciocolatei,tata a facut o pietricica la rinichi,si de cum a scapat de ea,a renuntat cu totul la ciocolata. :| Poate,daca ciocolata ar fi consumata cu muuulta apa,poate nu s'ar mai forma calculii. Oricum,si eu cica as avea nisip la rinichi,dar tot nu pot renunta la viciul meu dulceee! >:D<

    Insanatosire grabnica!

    ReplyDelete
  3. I'm not into chocolate :P Daaar, ador prajiturile de casa...Calculii sa se adune ei calculosi in alta parte, pe Jupiter poate. Calatorie sprancenata le-as dori calculilor! :))

    ReplyDelete
  4. Va anunt cu mandrie ca ma simt mult mai bine si ca nu m-am mai atins de ciocolata, dar m-am hotarat sa investighez mai in amanunt problema...sa vad care parte din ciocolata e vinovata. Ca poate mai merge din cand in cand o bucatica :)

    ReplyDelete